if u have probs pelissss cari kaunselor
yes x dinafikan..kwn bole dgr ur probs
but perlulah pilih kwn yg awk rase betul2 bole dgr n bole tolong
bukan dgn org yg penuh serabur serabai dgn masalah sendiri
i know u remaja..same macm aku..remaja..
mmg normal la ada masalah cinta2 ni..aishhh..lemas
tapi please..ttbe aku rase nak bg nasihat cket ngan pompuan2 yang baru terjebak dengan dunia khayalan korg...
aku bukan nak hasut korang supaya benci lelaki
tak de orang dalam dunia ni pon yang kalis cinta ok..*dipetik dari filem kalis cinta
tapi sila berpada-pada..cinta tu tak buta tp manusia yg bercinta tu yang buta..
tak kisah macam mane buruk pon pasangan korang..still u love him/her kan
bila dah bercinta..korang memang masyuk..dunia ni bagai ana yang punya lah kan..haihh
kalo ada problem dtg kat fren..ngadu2..ble friends bg nasihat korang bukan dengar pon..buang air liur je..
ni pengalaman aku sendiri..
aku ada kawan..mmg baik..taat pada tuhan
tapi 1 problem die..terlampau taksub pada cinta..x pernah bercinta la kan..
tibe2 dua jejaka masuk dalam hidup kwn aku ni..
selidik punya selidik..lelaki tu sorg pembawa prebet sapu..bukan aku merendahkan martabatnya..sekurang2nya still ada pendapatan yg halal..
tapi aku xberkenan dgn perangainye..bwk kwn aku date g tempat2 xsenonoh..
g mane tau x???tengok org merempit
siap ajak kwn ak g hotel lg..kononnye kwn aku ni ada seksual attraction lah..abis date kul 5 pagi...
subuh tu permulaan hari..bukan pengakhiran hari
ok aku actually x marah ngan lelaki tu..maybe tu lumrah lelaki..
susah nak matang..tapi aku geram ngan kawan aku ni...dah tau lelaki tu macam tu kenape nak berkepit lagi??
tak risau ke weh???


besarnye kuasa cinta kan???yang buruk jd cantik, yang cantik bertambah2 cantik...
gigi, gusi, lidah semue jadi lembut..nak mengayatkan..



'nice to see,nice to hold,once broken considered sold'
ni untuk barang kawan...
tapi kalo untuk gadis-gadis macam kite ni


'nice to seee,nice to hold,once broken considered _______________'
pandai2 la sambungkan sendiri..
yang penting bukan 'considered sold'...
kalo dah 'broken' tak de sape nak..x percaye???
tengok kiri..tengok kanan..ada x jejaka2 macho???
kalo ada g sergah tanye dorang..
mmg la now ni org kate lelaki dah tak kisah pompuan tu suci or tak..tapi betol ke???
aku bukan perlekehkan lelaki atau perempuan..
tapi aku mintak kaum2 aku ni sedar cket..siket pon jadilah
maruah kite tahta kite..jaga la..jgn menyesal sudah..
maybe fikiran aku ni ada org kate kolot..tapi aku peduli ape..
yang penting tak bertentangan dgn agama ;)


p/s:luahan otak n hati aku..pada sape2 yang xpuas hati,tersinggung,terasa..ampun maaf sy ucapkan

4 comments:

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

yaaa... korang kene jage.. aku setuju...200% n ++

al_hakim said...

sebab itu la kite kene pndai membezakan cinta dan bukan cinta..cinta akan membawa kita ke arah kebaikan..cinta anugerah Allah..

h A n Y S said...

penangan cinta..kentut pon bau minyak wangi GUCCI!hahahaha~

shille yusof said...

kan???
cekam pon bau wangi..
penangan cinta bg org buta..
thanx for all da comments ;p

Followers