last entri 4 2010
penutup tahun 2010~ mungkin x indah mungkin x ceria
sah2 la..sambut pon kat new cafe je..4 da 2nd tyme celebrate here..heh..nasib perantau (xde kaitan pon)
penutup tahun yg sedih..
penutup tahun yg ntah la..speechless
cepat la dtg 2011
detik shila memperbaharui lyfe..hoping 4 a bttr lyfe..amin..
2010 brakhir dgn keluarnye result yg x berape bagus 
plus timbul 1 name pemain bola malaysia
KHAIRUL FAHMI CHE MAT..eh???gosip penuh mcm star sgt..hehe
slamat menjengah umur 21 ea cik shila :)
currently at institut integriti malaysia
T.O.T integriti from 12-14 dec 2010
moga bertambah integriti ehh :))
MU GLORY!!
thats all..waiting 4 another game


memang tengah angau
:))

p/s:ini zaman angau sy..nantikan crush seterusnya
i'm in love with fairytale..
ohh noo..i'm in love wif alexander rybax
sgt cool
:)
sudah la..penat nak pretend dah
ye aku suke ko..so??
aku rindu ko jgk..dah tu??
waaa aku boleh gilak taw tak
jd stalker every day
OMG!!
blog ini tidak mengandungi sebarang informasi berguna..sekadar luahan pengalaman saya..sape rase nak bace...bacela..tapi lagi baik tutup balek!!
g study lagi bagus...


bulan jatuh ke riba
entri 1 hari ini..
tunggu bulan jatuh ke riba..confirm2 la bulan tu xkan jatuh kat ko
so ape tunggu lagi..baik tido
people mind very complicated..boleh berfikir tapi susah bertindak
tidur lewat semata2 nk on9
why??sbb nak tunggu 'someone' on9
haha..itu la aku the BIGGEST STALKERRRRRRR
OMG!!takot nye..stalker..huhu
the only way to make my self happy..
biar la org kate ak desprate..
aku  desprate ngn cara aku k! i'm not disturb others ok..so what??
ada ak flirt ngn korg??
manja2??gedik2??gesel2 badan??eeeuuwwwww..menjurus kpd free sex..oh nooo!!
bukan ak stalk korg pon..ak stalk sorg je :)
x ramai eaa..so sape2 nak perasan tu..mintak maaf 
kenapa keluarnya entri ni??sbb ada org perasan..
again i highlight here..jgn perasan dgn perasaan anda
kalo sy suka anda sy ckp kat anda
bak kata radja "terus terang" k

entri 2~~tengkujuh dan kemarau sekaligus
tengkujuh di luar, kemarau didalam 
taw x makna ni??ak pon bru paham stelah setahun menginap di hostel di UMT di Negeri Terengganu Darul Iman ini
huh..tengkujuh..susahhh...
nelayan x leh turun ke laut..ktorg x leh keluar cari makan
kebuluran..kelaparan..kkemalasan..bercampur aduk
baru aku tahu kesusahan musim tengkujuh
baju bertimbun2 x leh nak basuh..kepam suda..ishh kotorr
bukan bju ak..ak sembur febreez..wangii
kenapa kemarau didalam???
sbb air xda..bekalan air kami tah lari kemana tah
sedihh..busuk..melekit..
aku belom mandi lagi
hari ni sempat mandi pagi je..wahhh..dasyat betol
nsb sempat mandi..ad kawan aku g cls x mandi pagi..air xde..haha
lagi kesian
cuci muka skali, gosok gigi skali, 
nasib2..duduk di perantauan 

kenapa aku melalut??sebab aku x  mandi lagi..
nak study sgt lah x selesa..rase nk g terjun kolam kt dpn 2 je
tp mlgnya takut lemas la pulak...ak nak mandi!!!serious!!
actually confius nk letak tajuk apa..just wanna share sumthing here..
smlm tengok wall fb sorg kawan
dye post 


Allah menganugerahkan sepasang tngan,sepasng kaki,sepasng telinga,dan spsng mata.tp mengape allah cme beri kta skeping ati?

ramai komen..tapi biasa la manusia..mesti fikir hal cinta
cinta pd siapa??of course sesama manusia..
aku tertarik pd salah satu komen
4 aku mmg menarik..sbb kalau ak pon aku akan ckp sebab allah memang dah menentukan pasangan kita
bila jumpe baru la hati jadi dua..
most of the comments pon ckp bnda macam ni
except for 1 gurl (which is my fren too)
& 1 mulut?? sbb ALLAH MAHA MENGETAHUI..kita x mampu nak jga hati n mulut kita..yg 1 pun x terjaga..kalau dpt 2..bpe bnyk la dosa kita buat..

then i hve to agree wif her..allah bagi kita 1 mulut n 1 hati
sbb kita hambaNya yang  banyak sgt terlalai
terutama dalam menjaga kata-kata dan hati
selalu kita bajai hati kita dgn cinta manusia
kita lupa..Allah itu cinta sejati kita..ini lah realiti hidup manusia
selalu terlupa selalu terleka..
i miss him





Ya Allah..jika tlh dtkdirkn,dia bkn milikku,bawalh ia jauh dr pndngnku,luputknlh ia dr igtnku,ambillah kbhgiaan ketika dia ad disisiku dan peliharalh ak dr kekecewaan agrku ttp brbhgia wlaupun tnpa brsama dgnnya.
F.I.N.A.L.S = Fine I Never Actually Learn this Stuff
saya dan kawan saya (A bukan nama sebenar)

A : ko taw x banyak words yg kita guna adalah bahasa penjajah??
S : taw2 (motif apekah??)
A :dlm bi depress dalam bm depresi kan??pastu discussion dalam bm diskusi kan??n now ko bg taw aku ape words ni dalam bm k..laju2 jawab taw..
S :OK2
A:discussion
S :discusi
A :controversion
S :kontroversi
A :solution
S :solusi
A :education
S :edukasi *ehhhhh??

motif???sampai sekarang aku tertanya2..blurr..
nway ada ke word melayu 'solusi', 'edukasi'
aku tak betul or dia x betul???

ambil sedikit masa untuk jawap soalan ini sebab ia benar-benar melambangkan siapa anda sebenarnya2..

Ambil sehelai kertas dan cuba jawap soalan ini dengan spontan..analisis nye selepas ini

Situasi:
Anda berada di dalam hutan 
(1) nyatakan dengan siapa anda berjalan?

sedang anda berjalan tiba-tiba terserempak seekor haiwan
(2) nyatakan apakah haiwan itu

(3) tindakan anda terhadap haiwan itu
(biarkan dan pandang je/lari dari haiwan itu/ dapatkan haiwan itu)

anda teruskan perjalanan..tiba-tiba ternampak segugus kunci
(4) nyatakan bilangan kunci itu
(dari 1-10 anak kunci)

anda teruskan perjalanan, tiba2 anda ternampak sebuah rumah di tengah hutan. 

pada fikiran anda..
(5) adakah rumah itu berpagar?

(6) pintu rumah tu terbuka atau tertutup?

anda pun masuk ke rumah itu. pergi ke ruang tamu dan ternampak meja.
(7) apakah bentuk meja itu?
(Bulat/ Oval / Segiempat / Segitiga)

atas meja ada pasu...
(8) Berapa banyak air dalam pasu itu?
(Penuh / Setengah / Kosong)

(9) Pasu itu diperbuat daripada apa?
[(Kaca / seramik / tanah liat) (logam / plastik / kayu)]


Anda teruskan perjalanan ke belakang rumah. anda melihat sebuah air terjun dari jauh.
(10) Berapakah laju air itu?
(1-10 : 1-perlahan 10-paling laju)

anda terus berjalan dan ternampak sebuah taman. tiba-tiba anda ternampak sebuah kotak peti.
(11) Apa ukuran kotak itu?
(kecil / sederhana / besar)

(12) kotak itu diperbuat daripada?
(cupboard/ kertas / kayu / logam)

tak jauh dari taman anda ternampak sebuah jambatan.
(13) jambatan diperbuat daripada apa?
(logam / kayu / rotan)

Di seberang jambatan, ada seekor kuda.
(14) Apakah warna kuda itu?
(putih / kelabu / coklat / hitam)

(15) Apa yang kuda lakukan?
(diam dan tenang / menggigit rumput / berlari)

(16)
TIBA-TIBA...tanpa disangka ribut tornado datang.... tak jauh
daripada kuda. Anda mempunyai 3 pilihan:
(i) lari dan bersembunyi di dalam peti?
(ii) lari dan bersembunyi di bawah jambatan?
(iii) lari ke kuda, naik dan terus pergi?


Berikut adalah tafsiran:
(1) dengan siapa anda berjalan merupakan orang yang paling dekat dan rapat di hati anda.

(2) haiwan yang anda jumpa simbolik kepada masalah yg anda hadapi. saiz haiwan yang besar menunjukkan anda menganggap sesuatu masalah itu besar

(3) tindakan anda kepada haiwan merupakan tindakan anda kepada masalah yang anda hadapi. kalau anda lari dari haiwan maksudnya anda memang suka lari dari masalah

(4) kunci
1 - kamu punya satu teman baik dalam hidup anda
2-5 - anda mempunyai beberapa teman baik dalam hidup anda
6-10 - anda punya banyak teman baik

(5) rumah
berpagar : close-minded
tidak berpagar : open minded

(6) pintu
terbuka : senang berkongsi dan bercerita masalah atau diri kepada orang lain
tertutup : tak suka bercerita dan rela memendam nye

(7) Meja
Bulat / oval - teman yang datang, anda akan menerima dan mempercayai mereka sepenuhnya
Persegi - anda sedikit lebih cerewet tentang kawan-kawan dan hanya boleh geng dengan orang yang anda fikir sama frekuensi sahaja
Segitiga - kamu benar-benar sangat sangat pilih-pilih teman-teman dan tidak ada banyak kawan dalam hidup anda

(8) Pasu
Kosong - cita-cita dan keinginan hidup anda tidak terpenuhi
Setengah penuh - apa yang anda inginkan dalam hidup anda adalah setengah dah

tercapai
Penuh - hidup anda benar-benar terpenuhi dan baik untuk kamu!

(9) kaca / tanah liat / seramik - kamu lemah dalam hidup anda dan cenderung menjadi rapuh
logam / plastik / kayu - and kuat dalam hidup anda

(10) air terjun
0 - tidak ada dorongan seksual sama sekali
1-4 - ghairah seks rendah
5 - ghairah seks sederhana
6-9 - ghairah seks tinggi
10 - ghairah seks sangat tinggi ...

(11) Saiz kotak:
kecil - ego rendah
menengah - ego sederhana
besar - ego tinggi

(12) material peti:
cupboard/ kertas / kayu (non-bersinar) - rendah hati
kepribadian
logam - bangga diri

(13) Adapun material jambatan:
jambatan logam - punya ikatan yang sangat kuat dengan teman-teman anda
jambatan kayu - hubungan sederhana dengan rakan-rakan anda
rotan - anda tidak berada dalam hubungan baik dengan teman-teman

(14) Warna kuda:
putih - pasangan anda adalah murni dan baik dalam hati anda.
kelabu / coklat - pasangan anda sederhana di hati.
hitam - pasangan anda sepertinya tidak begitu baik di hati dan tampaknya menjadi pertanda buruk.

(15) tindakan kuda:
diam dan tenang / menggigit rumput - pasanganmu adalah sangat sederhana dan rendah hati.
berlari-lari - pasangan anda adalah liar dan agak sukar dikawal

(16) Ini yang terakhir tapi yang paling penting bagian dari ujian ini.
Dari bagaimana saya menamatkan cerita ... pendekatan tornado ...
Apa yang akan kamu lakukan? Hanya ada 3 pilihan:
(i) lari dan bersembunyi di dalam peti?
(ii) lari dan bersembunyi di bawah jambatan?
(iii) lari ke kuda, naik dan pergi?

Apa yang akan anda pilih?
Sekarang, di atas ini ditandai dengan hal-hal ini:
Tornado - masalah dalam hidup anda
peti - anda
Jambatan - kawan-kawan anda
Kuda - pasangan

(i) Jadi, jika anda memilih kotak, anda bergantung kepada diri sendiri setiap kali anda menghadapi masalah.
(ii) atau jika anda memilih jambatan, anda akan pergi ke kawan-kawan setiap kali anda menghadapi masalah.
(iii) atau yang terakhir jika kamu memilih kuda, anda mencari pasangan anda setiap kali anda menghadapi masalah.

Adakah ia benar-benar melambangkan diri anda? fikir-fikirkan...
semalam
ada sorg kawan ckp
"ko kene blaja idup sorang2..sampai satu masa nanti ko mesti akan kesorangan jugak..benda tu maybe mustahil tapi x mustahil jugak tuk jadi"
then aku terpaksa accept kenyataan
memang akan ada satu masa nanti kita akan kesorangan..ada kawan tapi masing2 busy ngn kehidupan masing2
kalau sekarang ni..
makan xde kawan MENJANDA
tido sorang2 macam tido ngn HANTU
duduk bilik sorang2 macam duk dalam RUMAH HANTU
jalan sorang2 mcm KESIAN
blaja sorang2 mcm org SOMBONG
cakap sorang2 macam org GILA
tapi next time..bile betul2 masa tu sampai aku kene accept tuk jadi JANDA,TIDO NGN HANTU,DUK UMAH HANTU,jadi KESIAN,jadi SOMBONG,dan jadi orang GILA..
realiti hidup... =)
disebabkan keghairahan melampau tuk belaja idop sorg td pagi aku g pantai sorang2
kul 6 lebih pagi..tengok sunrise..canteeekkk

berkaitan dgn ketakutan yang aku alami lately ni..
mmg aku takut..for sape2 yang nak contact aku ngn no baru korg pliss msg first..
nombor tak dikenali x dilayan..
'someone'
dia tengah cari saya
sy takut..sumpa dis is not ME!!!aku bukan penakut
tp 'someone' ni betul2 buat aku takut
takut sampai nak lari...lari jauh-jauh so dat dia x jumpe aku 
x penah lagi dalam hidup aku, aku cube lari dr probs
tp ni lain..ketakutan sampai aku rase nak tukar phone no
takut sampai aku takut nak recieve new msg
takut sampai aku takut nak dgr phone ringing
takut sampai aku cuak tiap kali bukak facebook, tiap kali bukak email
phone aku sentiasa in silent mode semua sebab aku takut
sumpa aku takut..

p/s: kawan2 sorry keTAKUTan shlle ni mybe menyusahkan korg..lg2 kalo korg bg msg..sorry naa..
hajat hati nak study 
tapi x menjadi-jadi
(hebatkan pantun aku)

adoiyai apo nak jadi la ngn anak pak usop ni..
menghitung hari for my final exam..tp x reti-reti nak study
bile la baru aku nak kawen ngn buku2 aku nih??
bile dah dkt ngn exam mcm2 la pulak jd
symptom-symptom org gilak dah mule menjelma
mak abah doa2kan la anak anda ini
kawan2 doa2kan la kawan anda ni.




i'm

I'm an angel
I'm a devil
I am sometimes in between
I'm as bad as it can get
And good as it can be
Sometimes I'm a million colours
Sometimes I'm black and white
I am all extremes
Try to figure me out
You never can
There's so many things I am

I am special
I am beautiful
I am wonderful and powerful, unstoppable
Sometimes I'm miserable
Sometimes I'm pitiful
But that's so typical
Of all the things I am

I'm someone filled with self-belief
I'm haunted by self-doubt
I've got all the answers
I've got nothing figure out
I like to be my myself
I hate to be alone
I'm up and I am down
But that's a part of the thrill
Part of the plan
Part of all of the things I am

I am special
I am beautiful
I am wonderful and powerful, unstoppable
Sometimes I'm miserable
Sometimes I'm pitiful
But that's so typical
Of all the things I am

I'm a million contradictions
Sometimes I make no sense
Sometimes I'm perfect
Sometimes I'm a mess
Sometimes I'm not sure who I am

But I am special
I am beautiful
I am wonderful and powerful, unstoppable
Sometimes I'm miserable
Sometimes I'm pitiful
But that's so typical
Of all the things I am

I am special
I am beautiful
I am wonderful and powerful, unstoppable
Sometimes I'm miserable
Sometimes I'm pitiful
But that's so typical
Of all the things I am
Of all the things I am
Sometimes I'm miserable
Sometimes I'm pitiful
But that's so typical
Of all the things I am
Of all the things I am

saya mmg jahat..sy bukan budak baik.
siapa sy??
sy anak emak,anak abah,kakak adik2 sy, adik kakak sy
ckp mak sy x slalu dgr tp sy xpenah lawan cakap dia..sy diam je
ckp abah lg la sy buat xtaw..masuk telinga kanan kluar telinga kiri
sy kuat cemburu even ngn adik2
sy suka bwt benda yg merisaukan
sy slalu tengking adik2..kdg2 sy marah kakak jugak
tapi saya SAYANG dorng
n sekarang sy rindu dorng..i miss them badly
mak,abah,yong and adik2 ela mintak maaf

sy jahat sgt,sy suka marah
siapa sy??
sy kawan kpada kawan2 sy
sy mmg suka sakitkan hati dorng
sy mmg suke kuarkan ayat2 kasar sy
sy kadang2 kutuk dorng dekat kawan2 jugak
sy ada tegur dorng tp sy pon jahat..sy pon buat benda yg same..
maybe sy dah berubah atau korng yg berubah..
tp pape pon sy mmg SAYANG korng..
mak sy ckp "rezeki ko bukan dr kawan2"
mmg rezeki bkn korg bagi..tp sy mcm org yg nk mati kalo xde korg
sy x suke mk sorg2...sy x suke study sorg2..sy x suke sedih sorg2..sy x suke ktawa sorg2
sy mmg need kawan..
kwn2 seTKC, seKMPk, seUMT n sekampung..shille mintx maaf naa..

sy jahat teramat..slalu x patuh
siapa sy??
sy hamba ALLAH..sy terkadang terlupa padaNya
sy terlampau alpa dgn dunia..sy selalu ingkar sgala suruhanNya
ya ALLAH aku hambaMu 
aku x layak ke syurgaMu tp aku juga x mampu menempuh nerakaMu..



comelkan??ttbe nk baby sorg..
sape2 nk bg anak angkat??
doc: knape?
me: migrain...

doc: awak ni bkn migrain dh..if migrain awk kne serang separuh je kpala..ni dh di kire severe headache disorders..blood pressure pon low ni.
me: scuba license bole amek x?
doc : normally x boleh..tp awk bwt check up dlu..then ikut je nasihat doctor..
me: ......

ntah ape tah lg yg aku sembang ngan doc 2 lg ak x ingat..
severe headache ngn migrain mane lg truk??
entri ini untuk kwn saye
siapa rase anda kwn sy sila baca..ini untuk anda

kwn2 sy..
couple tu haram...semue pon tahu kan..
tp kite saje je buat2 tak tahu
saye bkn bdk baik
tp sbgai kwn sy nak nasihat;
kwn2 sy terutama yg perempuan..jaga maruah diri anda
wanita ni umpama rama2,cntik..tp bile disentuh warna tu akan pudar
kite dah x bermakna lagi
jga tingkah laku
jga adab
jgn bersentuh-sentuhan dgn lelaki yang bukan muhrim awak..
lelaki punya nafsu
ayah sy pernah ckp "jgn percya cinta lelaki,mereka hnya mahukan body"
bygkan ini ayah sy sorg lelaki yg ckp
pengakuan dr lelaki sndiri..
sebaik2 mane pon lelaki tu, mereka masih manusia..
masih ada nafsu, masih ada keinginan mahu mencuba
sy tegur sbb sy xnak awak 'tertangkap'..
sy dah tngok mcm mane org di'tangkap'
merayu-rayu mintak di lepas
cube awak bayangkan,macam mne hancurnye hati mak awak kalau tau perangai awk
bygkan betapa malunya ayah awk dpt ank mcm awk
sbelum terlanjur melakukan pkara yg x sepatutnye..fikirla dulu
sy xnak awak menyesal..
sbb sy syg awak
siapa rase kwn sy paham2 la..sy sedang tegur awak

~entri ini ditulis oleh sy selepas menyaksikan 'penangkapan' sepasang couple..cinta yg kte anggap sejati mampu ke membawa ke syurga hakiki??awak ada otak,awak fikir la...
its great knowing he will stay :)) i like
mamat..get well soon..
sian mak..evryday susah hati..
love u..b tough k
   
       lots of love:ur sys



friendship never end
friendship forever
what the ?????
they  should replaced it by
FRIENDSHIP SURELY END!!
FRIENDSHIP WONT LAST FOREVER!!
nice.better.and no one will b hurt
haha..merepekkan..tp reality
penipu!.."do u love me"???"of course"
dah la xyah la hidup dgn menipu..dont say u love me if u not
i keep thinking...
friendship perempuan sesama perempuan sampai mane??
bile sakit hati mule masam muke..y dont kalo jumpe..slesaikan same2
bile ada laki (bf) kawan terus lupe
bile dah kawen nnt lagi laa..
n i keep thinking
y i love my frens sooo much??
mak ckp "abaikan..kalo dorg xde pon ko x mati"
tp bkn aku ckp
without them mmg aku x mati tp..tah la x complete


once:
i wont trust love from family coz they keep lying to me
i wont trust love frm men coz they keep hurting me..
i do trust friendship..coz i love the way they loved me


but now i dont think i can trust any of them..just me trust myself not to trust them all..


p/s: dont ask me y..aku cume luahkan ape yang aku rase
its my blog,my site..if u dont like it..just go away
what i miss the most is being able to have someone to cry into for hours on end and have no questions asked.

i just miss u..

people, help me! bring ur dissecting set & help me to take out my heart please
"abaikan je org sekeliling ko tu..bukan dorang bagi rezeki kat ko"


tiap kali ak cite kat mak hal org2 skeliling aku mesti mak ckp cam ni
x gune kite nak sedih2 sbb org sekeliling kite
tp tu semue pandangan mak
bukan aku!!!
aku syg org skeliling aku
ak syg kwn2 aku
aishh spechless
................................................................................................................................................
rase mcm dis sem relatioship ak ngn smue org pon hancur
aku berubah ke??
penat dah aku pikir..aku ke penyebab
kadang2 aku rase baik hidup jd kera sumbang dari kawan dgn ramai org tapi hati x tenteram
i just miss my old me
my old frenz 
my old memories
its better 4 us not 2 create sweet memories before
it hurt me now

p/s: out of many organs dat i hve..i wish i hve no heart..so dat i wont get hurt


mak
abah
opah
adik2
gemok
mimi si monkey
bintang saye 


semoga mereka sentiasa sihat

Bila Cinta
Bila cinta kini
Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa
Ditinggalkan cinta masa lalu
Dulu kau tawarkan
Manisnya janjimu
Dan ku sambut itu
Dengan segenap hatiku
Hingga engkau pergi
Tinggalkanku
Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku memilih
Cinta yang fana
Perginya dirimu
merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan
Ku sebut namamu
di setiap doaku
Bangkitkan setiap
kenangan tentangmu
yang ku dapat hanyalah bayangmu
Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku memilih
Cinta yang fana
Perginya dirimu
merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan
Uuu…
Di dalam harapan..
Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku memilih
Cinta yang fana
Perginya dirimu
merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan…
mungkin dulu aku buta
aku terpecaya..
tapi mungkinkah kini aku gila..
merindu pada yg x nyata..
kuatkan hati hambaMu ini ya ALLAH
hati ini terlalu rapuh dengan dugaanMu
hati ini terlalu kecil untuk menerima segalanya secara terbuka
hati ini terlalu takut..takut untuk menghadapi hari mendatang
takut pada dugaan yang bakal menyerang
hati ini sudah ketandusan air matanya
untuk melawan kesakitan dan ketakutan
ya ALLAH hati ini perlukan kekuatan.
perubahan..
sedangkan pantai boleh berubah inikan pula manusia
rasenye semue pon tau pribahasa zaman kanak2 ni kan??
pada dasarnya manusia mmg akan berubah
Tak kira lah berubah kepada baik ataupun tak baik
perubahan tu mmg perlu..
amat diperlukan untuk kite beradaptasi dgn keadaan sekeliling kite
tapi x semue perubahan tu mambawa kebaikan
kadang2 membawa kpada kelukaan jugak..
dalam hidup ni xda satu benda pon yang akan kekal same
pasti akan ada perubahan

hukuman..
manusia sgt suka menghukum..kadang2 adil kadang2 sebaliknye
selalu kita dihukum sebelum kite didapati betul2 bersalah..
Mungkin mereka boleh senaraikan apa-apa yang berkaitan dengan kesalahan yang dilakukan dengan teliti masa, keadaan dan faktor-faktor lain. Tapi, mereka memilih untuk tidak mengambil kira semua faktor tu. Lebih senang letak hukuman - bersalah atau tidak!

maaf..
"nabi pon ampunkan umat..xkan awak x boleh"
common..slalu sgt word mcm ni diungkap bile terdesak nak mintak maaf
mmg hidup ni x lame
x da mase tuk benci,tuk marah kat org
mmg supposenye kte sesama manusia perlu saling memaafi tp..
semua manusia d beri akal untuk berfikir
maka berfikirlah anda sebelum bertindak!!

Followers